Monday, February 2, 2009

.sepetang di gombak bt 12.

aktiviti ini berjaya dilakukan pada hari sabtu bersamaan 31/1/09 yg lepas.

sebenarnya, psscmuiam gombak adakan satu kem untuk para ahli yang dah tamat. dorang invite ayah jadi penceramah malam tu. so, aku n ibu ni da merancang rancang laa nak berpicnic kat sg gmbak tu..(eh, tau tak, aku sangat tak sangka sg gombak masih jernih :D)..

so, bila tibe je ari sabtu tu, ayah kata ayah nak terus gi malam pule.. ibu n especially me yang sangat gilerkan air frust laa kan.. then ayah yang sangat memahami cakap camni>>

"takpela, kalau u all nak gi dulu gi laa.. kasi ayah restkan kaki ayah dulu" (ayah seorang penghidap penyakit gout)

so, me n ibu pun siap-siap. adik takmo ikut pula.. dia nak tgk women's final tyme tu serina vs safina. so, kitorang pun pegilaa sana ngan kak apop n kak mummy tapi sebelum tu kitorang beli kuih bertan2. kebetulan kak mummy n kak apop pun br nak keluar, so kitorang gerak sekali je.

smpai je sana, aku sangat terpegun ngan air jernih sungai itu dan kesejukan tempat itu...
aku pun tros ar cari jalan camne nak turun sungai.. aku yang tak bawak pape pakaian salinan men trn je berendam dalam sungai. hehe.. best2.. ibu temankan aku.. dia rendam2 kaki je..

then, kol 7 camtu aku pun naik.. naik dengan keadaan kesejukan dan tros mencapai hp dan mendail num adik. aku call adik suh bwk sume pakaian salinan aku mlm tu. then, kitorang pun men masak2.. then mlm tu mkn.. n dengar laa ceramah ayah.. :) kamu2 warga uia ni mmg best laa... semoga apa yang disampaikan ayah tu berguna untuk kite sume :)

ni simpang nak gi gombak

so memory lane ayah.. ayah banyak abeskan masa muda2 dia kat sini dulu :)
my kakaks n ibu :) cantik kan tempat ni?

ibu yang setia menemankan anaknye yang giler air!

teacher apop tengah tengok mereka buat rakit (kata mereka buat rakit.. ntah btol ntah tidak.. takde rupa rakit poonn.. konpius2)


itu dia our kitchen chief! haha..

pose ayah before bagi ceramah.. :)


fyi :serina won the game for women's title australian open :)

p/s: oi ko! ye ko! ko hengat kalo ko masuk sungai tu air sungai tu tak keringla?!!! grr...


4 comments:

mummy said...

part ceramah ayah anda tuh yang mantappp gilos... tepu kepala o bila memandu pulang pukul 3.30 pagi tuh... mamun... too much of reminders... hahahahaha

mummy said...

lupa nak tulis...

ajukkk aaaa cannnnihhh... gambar o takde... ajuk aaah... :p

sitot mysteritot said...

alolololo... kay2.. oo upload gambo akak.. kehkeh.. :D takmo majuk!!

mummy said...

yeay... gambar o dah ada... gumbira nyer... dah tak majuk agik... hehehe...