Monday, February 16, 2009

.the kendurissss.

"cet cet cet"
"uhuk uhuk!"
isk.. dah berhabuk dah blog aku ni.. lol!

well.. sabtu lepas pak teh and mak teh buat kenduri kesyukuran..
satu hari satu malam.. ada 3 peringkat lg tu.. (tengahari untuk staff , petang member silat, malam family). tapi kitorang family2 ni mmg dari pagi dah melepak rumah mak teh.. petang harinye, pak teh ada buat sedikit bacaan tahlil and yasin..

haihh.. aritu memang ramai laa yang datang.. anak branak suma nye datang.. so, aku ni kena laa jadi babysitter budak2 ni... (bidang terjun!) bila dah katanya budak-budak.. memang banyak laa soklan yang keluar....

"kenapa mereka baca yasin?"
"yasin tu apa kak siti?"
"atie, nape muka atie bulat??" (grr..sabo siti seb bek budak2)
"kak siti, jom tengok ikan"
"kak siti, nape ikan duduk dalam air?"

"nape ikan tu ada misai (ini soklan pasal ikan keli)"
"kak siti, nape burung merak tu kat atas?"
"nape tk letak di bawah?"
"kak siti, ikan bole makan roti tak?"

"kak siti, mana makanan ikan?"


.antara kanak2 bwh jagaan ku.

hah! tension aku.. haha.. seb baik laa sume nya cam comel and their parent berdekatan.. haha..

tak lupa juga dapat jumpa ahli keluarga, sanak saudara, teman-teman yang lama dah tak jumpa.. haihh.. seronok pulak rasanya..
rasanye itu sahaja kot.. check out the pic!


.aunts and nieces.

.my cuzzies.

.with mr malaysia!. hehe..

.a quater of ali omars'.

.kak som,adik,rida n me.



p/s: congrats mak teh n pak teh!

p/s/s: oit ko! ye ko lg!! lg2 ko!!! gambo ko x muat nak msk blog ni yer... harap maklum


4 comments:

I.n.t.a.n said...

yg mane satu yg kata:

ati2, nape muke ati besa sgt;)

haha:P

p/s auntie ke ati ek..hehe

sitot mysteritot said...

dia berdiri tengah2 dlm gmba 5 org kanak2 perempuan yg posing cam tangga tu.. grrr...

p/s Atie ar baa.. kak siti = atie (short form tros..) lol!

i n - c h a n said...

wah, besnya tgk! jeles!

rugi tak dpt tgk la

hehehe
rindu pak teh n mak teh!

sitot mysteritot said...

hehehe..

takpe2... nanti kite, awk, zura n nurul sleepover umah makteh nak cam dolu2! :D

p/s: jgn nak jeles2 eh.. kite lg jelesss dia gi pulau besau.. :p