Wednesday, January 28, 2009

a nite @ mapley

hehe.. as i posted before, amy is already in kL. WEEHOO!
so, last night, me,amey,amy and sabby gather at NZ curry house wangsa maju. :)

ok, meh berbahasa melayu (laju sket aku type ni.. lol!)
camni ceritanyer.. amy yg ngok ngek ni punyalaa kata ngan aku nak call biler sampai KL ni x ngontect2 aku.. seb bek amey call umah dia.. haa.. selamat sampai pun hamba Allah tu.. pastu semalam amey confirmkan balik planning jumpa semalam.. so, amy kata nak jemput kitorg (me n amey) kat umah. so, aku ni pon call laa amy nak tnya kul brape dia nak amik.. ngoper2nye dia nak wat surprise laa kununs nye tyme amik aku tu.. isk2.. last2 dia yang tersurprise sebab aku call dia... apa daa amy..haha.. klakar jer..

ok, jam menunjukkan kol 8.30 mlm.. tetibe ada orang bg salam.. jeng jeng jeng.. bukan amy oke! tapi adil n jijan datang nak jumpa ayah.. hoho.. so, aku pon wat laa air hidang kat dorang.. dlm masa aku br nak grg keropok, ada org bg salam lagi.. adik aku pon jerit.. "kak!! kak amy datang!". haa.. datang jugak minah ni.. hehe.. aku lari kot gi luar.. sampai je luar pintu, tgk je amy.. masyaAllah.. da kurus! n makin sweet oke! (guys out there, this future doc is single! lol! "seb bek ko tak tau aku ada blog amy kalo x mesti ko da bangga! haha!") aku ajak dia masuk umah dulu.. parent aku nak jumpa.. semua sangat seronok dapat jumpa amy! sgt gumbire!
pastu amy pun minta izin ngan parent aku nak bwk aku kuar (ntah hape kena dia, cam bf aku da plak minta2 izin..haha..)

then, kitorg gi umah amey amik dia plak.. kat umah amey pon sama.. parent amey pon nak jumpa dia.. salam2 segala, sekali lagi amy minta izin ngan parent amey nak pinjam amey plak.. (adoyai! player eh ko amy! lol!) kitorang pon menuju ke NZ curry house. on the way gi sana , aku pon msg sabby, inform kata kitorg nak gi NZ..

sampai je NZ, kitorang pon order makanan..
menu mlm itu adalah:
  • amy : Char Kuew Teow + Limau ice
  • amey : Nasi Goreng + Teh ais
  • siti : Mee Goreng Mamak pedas + Sirap
Abes je mamak tu amik order.. bermula laa..

"haa.. pe cte ko ngan dia??"

"ko tau... si polan ngan si polan sekarang ni"

"laa yeke? ....."

etc..
etc..
etc..
...
..
.


punya laa masing2 berebut nak bercakap sampai laa sabrina sampai bersama ngan nas.. alaa sedondon lagi dorang mlm tu.. white! ngiauu.. lol! haa.. lepas dorang duduk je tros kitorg attack nas (almaklumlaa nas ni kwn kitorang gak dr sek rendah.. sabby lak dr sek menengah)..

"haa,, nas btol ke si polan tu da kahwin"

"weh, ko ada kwn kat upm tu da kawin eh?"

"haa... cmne ko tau"

"takde, rumet aku satu sek ngan dia"

"weh.. btol ke?"

etc.........
...........
......
...
..

hahaha.. sian nas kena attack ngan soklan2..tp, sabby n nas kejap je.. dorang ada plan gi tempat lain pastu.. siann sabby.. muke cam nak duduk lagi.. haihh.. ssh nak cr masa together mather ngan dia.. next tyme k sabby.. good luck ngan marathon kayak kamu esok! peace :)

ok, pas nas n sabby balik, aku, amey n amy ni tot tet tot tet tot tet.. tak berhenti berckp..
sedar2, mak amy call kata dah abes ngaji minta amik dia blk.. hahaha.. da nak dekat kol 11 da tyme tu oke! tak sedar masa bergerak begitu pantasss..

after that, kitorg pon blk laa..
mule2 anta amey..
then antar aku balik..
kitorang plan nak jumpa lagi esok kalo amey dapat abeskan keje dia awl.. weee!~~

sangat seronok dapat jumpa dak2 senget ni semalam.. gelak je keje, x lupa juga share kisah2 sdey.. lebiu all laa. ;)


p/s : happy bithday utk incik kwn saya! :)

2 comments:

im.iedot.neve.kedekot. said...

oit! kene wat reunion nih.. isk3.. jgn kate amy, sabby pon da lame beno tak jmpe!

sitot mysteritot said...

haha.. itulaa nyer..
amy br sgt blk tu.. 15/2 nnt br blk semula ke rusia..
kehkehkeh..