Thursday, April 2, 2009

.talentime.



omg! wuts happening to me?? i over slept again and missed my dsp class for the &^%* times. grr.. (mumbling gumbling.. lol!~) yesterday, me, my baa, doory, ella n wan watched talentime directed by the famous talented movie maker, yazmin ahmad..

it was a great movie! even though the duration of the movie took us almost 2 hrs to watch it, but i can't move my concentration to the movie and keep on waiting and guessing what's going to happen next..

bagi saya la kan kan kan... u guys should watch the movie lah.. cuz it's not a typical malay movie. byk juge mesej2 yang disampaikan dalam movie yazmin ahmad kali ini, lebih banyak jika dibandingkan dg movie2 sebelum ini seperti sepet, gubra, muallaf dan sebagainye di mana talentime telah memberi kesan yang sama rata dalam aspek kekeluargaan, perkauman, agama dan cinta. walaupun aku sebenarnya agak masih tak faham ngan mentality pengarah film tapi bg aku cerita ni ok. kalau anda2 semua dah tengok cerita ini, bagi saya laa kan, part yang paling menyentuh perasaan ialah part hafiz bersama ibunya. begitulaa kasihnya dan taatnya seorang anak kepada seorang ibunya yang telah bersusah payah melahirkan , membesarkan dan berjaya mendidik kita menjadi seorang insan walaupun dengan kesihatan yang tidak mengizinkan.

after watching the movie, intan took us to s.k to have our dinner. after dinner, we all lepakings kat situ and borak-borak dan timbulah topik tentang kesihatan.. doory cerita pasal ayah dia dah kena kencing manis. banyak benda yang dah kena pantang. sama laa ngan my beloved ayah yang dah kena kencing manis juge. pastu, kitorang pun share-share story. buat pengetahuan semua yer, kencing manis ni sangat merbahaya. ia akan menyebabkan radicals kat badan kite, kalo yang truk tu kadang leh buat kite down (bermain ngan perasaan), kalo trok leh menyebabkan koma and so on.. (agak penat nak taip yer, sila google sendiri. ahaks!) we finally conclude our discussion that nyte by saying that taking care of our health from now is important to prevent our self from those penyakit when we're old.. wanna join us? let's take care of our health peeps!


p/s: kawan2,nnti aku upload gamba yang kite hamik semalam k. tak sompet den nak transfer. ahaks!

4 comments:

I.n.t.a.n said...

msti org kata..
bapak bosan topik kite time lepak2

pasal kesihatan??omg2.

ahahah!

papepun motto aku ngan doory skang

"aku nak makan nasi sampai tua!!"

mau join?meh2:P

sitot mysteritot said...

mesti orang kata giler tua
mentallity dak2 ni.. hahaha!

of cos! mak on jerr..

btw, ada borang ke kena isi?

noRule said...

haha tua gile korang
tak style langsung cerite psl kencing manis??
omg!!
may b u shud talk bout hot guys
nex time
ouch

sitot mysteritot said...

ooohhh hooii dooryandi hey~~

ko yang setart dulu ckp pasal kencing manis k!

dush2!