Thursday, June 11, 2009

kerjaks!

internship? practikal? industrial training? latihan industri?
apakah?
sama je sume ni yerr..
8 june 2009..adalah satu tarikh yer..
tarikh di mana bermulanye industrial traning (IT) saya..
saya menjalani latihan industri ini di celcom pj..

apa yang telah terjadi beberapa hari sebelum IT ni?
antaranyer..
  • beli baju kerja
  • beli kasut kerja
  • beli handbag kerja
  • survey jalan ke tempat kerja
  • survey transport ke tmpt kerja
  • wat checklist sket2..
  • research sket2 pasal tempat intern ni..
8 june 2009...
bangun pagi pada pukul 5..
amaze tak amaze tak?
siap2 sume..
ibu suh keluar rumah pukul 6.30..
nak elak jam katanye..
sekali tak jam daa..
cuti sekolah maaa...
sampai di pj tepat jam 7 pg?
awal gilerr..
jadi?
apa yang kami buat?
pergi breakfast!
breakfast penting yer anak2!
abes breakfast pukul 7.30 pg..
masih awal..
ermm..
dah kenyang laa katakann..
of cos mata ngantok..
tid0 selama 1/2 jam di dalam kereta..
bgn kol 8.00..
dan teruskan misi ke tempat kerjak!
sampai sahaja di bangunan the crest itu.. saya terus menekan lift ke tingkat 8..
tiada sesiapa lagi di pejabat..
ada beberapa orang sahaja..
jadi saya dinasihatkan supaya tggu di bilik menunggu..
setelah jam hampir menunjukkan pukul 8.20..
barulaa seorang abg ni beritahu saya supaya pergi ke tingkat 10 dan berjumpa dengan kak emy..
bahagian HR..

bila dah naik tingkat 10..
tak bole buka pintu plak.. sebab??
sebab takde pass laa dey!
aiyoyoyo karawale..
jadi? saya pun mncari henpon dan call puan haryati..
rupanya dia cuti aritu..so, dia kata kena cr kak emy tu..
dia suh orang buka kan pintu..
tapi kak emy tak sampai lagi.. kebetulan tyme tu ada orang masuk.. so, gne pass dia je untuk membuka pintu.. canggih tol zmn sekarang ni..
jumpa teman seuniversiti.. marfudzah namanye.. manis sekali orangnye..
dia ni dak mmu melaka..
kami pon borak2..
cam kawan lama tak jumpa..
padahal tak penah jumpa pon..
haha.. kalaka je..
nice knowing u gurl!

tepat 8.30pg kak emy pun sampai..
dan sesi briefing pun diadakan..
kemudian kami pun diagihkan ke supervisor masing2..

the moral of the story is..
next tyme...
biler nak start je intern sila berjumpa dengan person in charge yer..
tgk dkt offer letter..
cam offer letter den person in charge nye org HR tu..
so, jumpa dia dulu laa.. :)


p/s: to be continue...

2 comments:

i n - c h a n said...

wah, awak dah stat praktikal eh?

how was it?

sy sem dpan. sem pendek. takut gak.

heheh

gudluk ok dearie ctot!

sitot mysteritot said...

a'ah... br seminggu ada 15 weeks to go...
ouh hoo. sem depan eh? kejap jelaa.. 2 bulan je..
oklaa.. ada best ada tak best..
kuar jalan2 gi site best ar.. kalo duk dlm opis x wat keje pape je tak best..
thanks in-chan!