Tuesday, March 30, 2010

.energizer nite race.

hye bloggie!!
aritu aku p energizer nite race.. jadi committee sumore.
sebab2 menjadi committee adalah rm50! wakaka.. so the mata the duitan.. xdelaa bukan mata duitan ok sbb nak cr extra pocket money because i'm soo sitot sempit.. T_T

so, we ols kena berkumpul kat stadium hemhemyuh kol 10.30 pg.
jadi kami pon berayuh bgn pg2.. terhuyung hayang berjalan ke toilet dan mandi..
lalu bersiap2 dan menuju ke stadium dengan berjalan kaki tanpa menghiraukan cuaca yang agak panas di mana matahari berada dlm sudut @#$%^&*** (enuff repeking sitot)
for more details, kwn2 saya yang join sekali ialah cik farziyani, cik mili, cik ema, enchek erol, enchek paru dan enchek asno.. oh! tidak dilupakan cik abe emie yang memasuki acara 42km dan menjadi finisher ok! clap clap clap.. oh not to forget my hunny bunny mr J! (ni seryes berangan) and dearie abg di sebalik tiang! ngah3!

masa briefing tu me n mili je tak dapat jadi marshal, kawan2 yang lain jadi marshal.. so sad.. T_T tp kitorang sdey jap je sbb kitorang ditugaskan mnjaga water station di mana tugas2 comm disitu ialah menajaga air dan memberikan air pada pelari2 atau mencampakkan span yang dah direndami air kepada pelari2.. :D mcm seronok je kan.. part campak span plg best..

oleh itu kami happy.. oh yer.. sedara2 dr kg sebelah pon join menjadi komiti eh.. haha.. sedara upm da.. mereka pon ada daa.. bole thn laa ramainye..ada laki dan ada pompuan.
then, kitorg yg da gurls g makan.. haa before makan tu masa kat stadium tgh2 briefing tu aku dapat pggilan dari abe Ki.. dia minta tlg amekkan adik dia nye race kit.. adik dia x dpt nak join sbb br sahaja menjalani pembedahan apendiks.. sbnrnye da lama.. tp kire cam br laa kan.. cam x abes pantang gitu.. kang rabak laa jahitan bedah tu.. got wut i mean? apa? tak paham.. isk3..

ok, then we ols gi makan di hb3.. makan makan makan dan makan hingga kenyang dan mengulor di bilik.. wakakaka.. kitorang kena kumpol blk kol 3.30 ptg kat ccc. tyme kitorang abes mkn tu kire awl laa agi kan.. dlm kol 12 camtu. ok, ni kisah di bilik.. gwe pon cit cating with the emie... tnya2 pasal race kit tu.. skali tu last kol 12 daa.. aiyokk tyme tuda pukol 12.30... cane ni.. so emie pon kate jom g je tgk kan.. si yani lak suh aku tepon inchek apa ntah nama nye dulu tnya kan kol bape last leh amik.. dia suh dtg tyme tu sbb nak ttp da.. maka pergila daku bersama inchek emie ke ccc mengambil race kit.. malang tak berbau kerana size bj da abes.. hnya tggl size 3XL! besar kan? xpelaa daus ko pki jelaa tok tido... tpseyes material kain dia best.. tgk pompuan punya lg laa tantekkk.. i loike! :D mana taknye jah oii da adidas sponsor.. yg kitorg committee ni dpt jelaa bj busuk2 cap apa x tau tp ada tulis energizer.. :D

ok. abes cter di situ.. ni cte nak poei ccc lak..
haa... kol 3 kitorg pon g laa ccc..
kitorang g dgn berjalan kaki..
anggota pejalan kaki yang terlibat ialah erol, yani, mili, ema n me..
paru x jln kaki dia naik the kereta with the checkpoint partner..
kami pon berjalan kaki tnpa mengira penat dan lelah campur panas terik lg.. wow! very the patient..

akhirnye kami pon smpi di ccc pada jam 3.45ptg.. tyme tu si ah soo tu dah cong ceng cong ceng da..

"aiyaa.. water station mehh??"
smbil cong ceng cong ceng ngan ahso yg lain..

"its sokay u follow me.. i'll send u to the roundabaout" kata sorg lagi ahso..
aku pon tnya laa " where can we get the comm t-shirt"
ahso pon jwb " u dun ask me huh.. u ask ur leader cong ceng cong ceng"

aku dlm hati ni mmg panas je.. tp sabar je lagi..
lek laa der.. br tnya pasal t-shirt da cong ceng..
lom tnya bila nak dpt elaun lg.. wakaka..
if cannot ask dun be a comm laa ahso!! seb bek ahso.. aku sabar jelaa

da smpi roundabout depan mps tu dia kata
" u wait here haa.. then the bus will fetch u guys"
aku ni pon tnya laa
"at the bus stop?"
sbb aku agak keliru kat mana kena tggu sbnrnye sbb situ cam ada bus stop kan leh ke tggu situ..
dia jawab..
"no no.. u wait there laa.. a bus will stop yeda yeda yeda"
mana2 jelaa ahso oi.. cube kalo bas x benti.. ada rmbut nak kena bako ni..

pastu aku n mili n ema pon tggu laa.. haa lupa nak ckp.. tyme ni kitorg da terpecah ngan erol n yani.. erol da ikut yani ke cyberpark..
then kitorg koling2..
pastu dia kata sume kumpol situ..
aku cam plek da ni..
sbb si ahso suh tggu kat roundabout tu..
tapelaa..
smpi laa ada bas lalu...
bas tu tamo bnti..
siap ada apek tuer kata suh jln bape km ntah sana ada briefing..
kitorg pon jln laa ke bus stop tu.. jumpa 2 apek yg mude ni..
speaking2 sket.. skali dia kata x tau psl briefing.... tyme ni mmg berapi da ni.. rs dipermainkan..
skali tu ada satu lg bas dtg..
ni lg best.. xmo bnti tros siap ada org men lambai2 dr dlm bas ngan mili lg..
skali aku pon tepon laa yani..
yani kata dorg kat cyber park..
haa..
kitorg pon zass ke parking cyberpark..
smpai je sana..aku da bebel2 kat khemah tu.. skali dorg suh tulis nama kat ketas tu...
kat situ ada bbrp comm ada apek ada pokcik ada abe2..

skali ada sorg apek ni mencelah ketika aku br mahu menulis nama ps kertas cam attndnce tu..
"wait2.."
"u wut comm??"

kitorang pon ckp laa
"water station"

pastu dia kata water station da belah..
pastu dia kata kitorg LAMBAT!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

aku da congcengcongceng gak laa kan..
kata mana ada lmbt ahso tu yg suh kitorg tggu sini laa
pastu explain bus xde laa..
grrrr...

pastu last2 aku da tak bape hengat da apa jd sbb bengang sgt..
tibe2 je da tulis2 nama kat ketas busuk tu..
and dia say sorry.. haa.. cmtulaa kisahnye..
takpe2.. sbb ni br first tyme race ni wat kat malaysia
sabar jelaaa...

last2.. aku, yani n mili n ema kena jg kat bus stop kitorg bnti tu..
tugas kat situ ialah mmberi headlight pada peserta..
kitorg start bertugas kol 6 and end kol 9 lebih..
tak mkn oke!!!
da abes tu br laa dorg tnya kitorg da mkn ke blom..
ada sorg kakak potpetpotpet ni yg uruskan mkn kitorg..
kol 10 lbey br mkn..:(
lapa gilerrr....
kol 12 camtu br laa dpt elaun..
btw, erol n paru jaga goodie bags..
manakala asno n zaim tak jaga apa2.. dorg free lance.. lol!

dpt gak laa si e n p ni berkodi2 brg free...
such as shaver, air mineral, gatorade, n medal!wakaka.. aku x phm tang medal tu.. hehehe..
then kitorg pon blik..
pastu tros mndi n zasss tido smpi esok nye.. :)

itulaa kisahnyeee....
pnjg nau entry kali ni... :)


2 comments:

aku ema said...

haha bnyk cabaran..tp berbaloi2..hehe

sitot mysteritot said...

berbaloi2 ye kak..
dpt 50 hengget mmg berbaloi.. :)