Tuesday, May 5, 2009

.aku, yani, jalan pasar dan sma connectors.

.hari ini hari selasa.
.semalam aku tido lambat.
.bukan tido lambat.
.memang tak tido.
.tido btol2 kol 7.30 pagi tadi and bangun 11.30pagi.
.bangun2 jer dah kena siap2 pegi jalan pasar.
.kami ke jalan pasar dengan menaiki kereta yang dipinjam dari kakak yani.
.ouh hoo.. thanks again kakak!.
ok, then pergi hantar kakak yani ke tempat kerja dia dulu
then, baru ke jalan pasar
sampai sahaja jalan pasar,
konon nak parking dekat kan, kami pon dengan bijaknye parking kat parking btol2 depan kedai2 electronic tulaa cam swasta laa kot
amik ko! first hour rm5! then jam2 berikutnya rm2.50 (duhh!)
ok takpela, kami redha dan pasrah sahaja asalkan kereta kakak selamat
then, pergilaa ke kedai untuk mencari component2 untuk assignment comm e yang masih takde
kedai first masuk je dah dapat dah, then kitorang gi cari sma connectors puler.
haa.. inilaa saat nyerr.. ini masanyerr..
ia telah bermula
pengembaraan sma connector!

kedai 1:
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " ada u mau macam mana munya?"
"i tak sure, kasi tengok dulu"
tuan kedai kata " ini macam saja kami ada"
"ooo.. bukan laa lain ni"
"takpelaa, tq"

kedai 2:
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " ada u mau macam mana munya?"
"i tak sure, kasi tengok dulu"
tuan kedai kata " ini macam saja kami ada"
"ooo.. bukan laa lain ni"
"takpelaa, tq"

kedai 3:
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " ooo takde."
"takpelaa, tq"

kedai 4:
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " kite ada jual male munya sahaja"
"kasi tengok dulu"
"ooo.. bukan laa lain ni"
"takpelaa, tq"

kedai 5:
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " tak le tak le"
"takpelaa, tq"

.....
.....
......
......
......
......

kedai yang ntah bape juta ntah :
"u ada jual sma connector tak?"
tuan kedai kata " ada2, u mau macam mana munya?"(sambil tunjuk catalog)
"haaa! yang ni"
tuan kedai kata "oooo.. yg mcm ini takde, takde laku munya"
"huh!"(mengeluh)
"oklaa takpelaa"

.lebly miss sma.

misi mencari jantina sma connector akhirnya berjaya.
ngoper2nye sma connector female pcb mount laa connector yang dicari!
balik je, yani pon memulakan online shopping dengan shopping component secara online!
yani dah ada account farnel ok!
aku ada account facebook jer!
tahniah2!
hahaha..
ponet den ponet..
balik cj, smbg jual nasi lemak lak..
adoyai.. tocabut lutut den..
hahha..
:)

what a day!
but it's a good experience though!




p/s: thanks for the kit kat cik yani monster!

4 comments:

yani petom said...

nk patah jugak kaki aku tawaf jln pasar td.. grrr! dah la xmkn.nasib baek xpengsan.hahaha..
xpsl2 aku ade account farnell. hahaha..

sitot mysteritot said...

kaki aku pon laaaa...
dah ar mmg sakit sebelah..
ni dua2 belah dah sakit..
grr...
dah ar hrga pariking 10 kali ganda..
isk2...

mili said...

itulah kegunaan farnell ye kawan2. beli online sudey mudah dn cepat lg tidak memenatkan kaki.

sitot mysteritot said...

oleh itu, mari buka acc farnel ramai2.. haha!