Monday, March 14, 2011

120311

ehem ehem..
semekomm..
selamat pagi..
morning! and it's monday! happy working working people! and happy holiday kids! it's school holiday kan?

waa.. mesti banyak ceciter fairy barbie kat tv sekarang ni... those were the days~
ok, pepagi lagi aku da memalukan diri sendiri dengan memberi salam kepada ca ya nun alip dalam email? wth??
adoi doi doi.. seb bek laa salam je.. kalau full version of salam tatau laa nak terjun tingkap mana.. pape laa..let by gone be by gone.. doa je laa org tak pasan.. *sedapkan ati sendiri*

ok, tengok title tu.. itu adalah tarikh yer. 12 march 2011. ada apa dengan 12 march? jeng jeng jeng..
tepok tangan dulu!! ok da abes! muahahaha.. *merapu dak darjah 3!*

ok, 12/3/2011 bersamaan ari sabtu adalah weekend paling hectic kot.. bayangkan anda bangun seawal 6.30 pagi tanpa tido balik di hari sabtu sebab nak pergi seminar?? perghhh.. semangat kan?? seminar motibasi lagi.. sila tepok tangan.. tahniah sitot!

ok, ari sabtu ritu, me and my diorest baa baa black sheep pegi seminar kenali potensi diri by Dr Azizan..
Janji ngan baa kol 8.00 kat kl sentral, tp waa sampai dalam kol 8.15, seb bek.. baa pon sampai kol 8.15.. sama je!! ko mmg laa baa black sheep aku! wakaka.. ok, then sbb takut lambat kan, tanpa membuang masa aku pon poei laa beli mc D kat kl sentral tuk bekpes.. i makan fillet nye set, baa mkn mc muffin whatsoever tu..

then, perjalanan pon diteruskan..
otw pegi tu cam sesat sikit..
seminar tu kat regency hotel , jalan raja alang..
aku dari mula-mula tengok nama jalan tu rasa cam penah dengar..
tapi tak pe.. on je gps intan ni..
skali dah ntah ke mana-mana merewang..
last2! ibu n ayah to the resque!
rupa2nya jalan raja alang ni kat kg bharu! my kampong!! leerrrr~
haa! len kali ko tido laa lg dlm kete tu sitot! kan da tatau jalan.. da tau kat kg bharu.. haa, memang laa senang! jumpa pon! ngeee! :)

mula2 cari parking, da park kete, kitorang pon makan laju gler...
then off we go to the seminar..
masuk2 je da kena wat chicken dance tuk warm up..
sape tatau watch this chicken dance.
yang ni tape, da terer sket sbb sek@mmu selalu wat.. lol!
ok, pastu lagu kena warm up lagu bad romance puler..
ok, seb bek umur 23++ tade trase cam ntah hape2 sangat nak nari2 tu kan..
tapi waa saspek sama lu olang uncle auntie supporting gler nari2.. lol :p

ok, seminar tu kol 9.30am-5.30pm.
kol 2 camtu lunch break..
me and baa zasss cari tempat solat dulu..
intan nak gi toilet, depan toilet tu ada laa surau kecik.. aku x pasan gmba pakai songkok ok..
aku yg tgh on the phone ni g masuk bilik tu, tade org pastu aku tatau nape aku terasa nak tgk balik gmba sign depan bilik tu.. tang!!! mmg surau laki pon.. oh2! malu.. da ar blkg aku ada 2 org laki pon ank msk bilik tu.. aaaaaaaaa malu!! sob sob.. tp again.. lantaklaa.. let by gone be by gone! lol!
pastu gi laa surau pompuan tu.. leh x kunci?? apakah?
pastu kitorg gi cari surau lain ada laa kat tgkat 5..
gi sana, tade telekong lak.. haih. dugaan btol nak menunaikan ibadat..
aku pon suggest kat baa, jom solat kat masjid kg baru! kitorg pon jalan kaki ke masjid kg baru.. terkedek-kedek 2 org jalan kaki situ.. alhamdulillah.. tercapai hasratku.. lama da rasanya nak solat situ.. tatau nape.. tapi mmg da simpan hasrat nak gi solat situ.. tercapai gak.. :) *angel jap*

ok, then kitorg duer org ni gi ler ke AYAMAS! nyum2! makan nasi ayam situ.. aku makan nasi ayam percik.. intan amik yang black pepper..

ok, da kenyang puas ati.. zasss ke hotel semula..
almaklumlah petang and lepas lunch puler..
aaaaaaaa mata da kuyu! rasa cam ngantok is greater than everything!
padahal session petang laa kena concentrate.. dia ajar cane nak kenal diri thru soklan2 yg dia kasi..
aku ni malas nak dengar.. men jawab je A, B , C, D..
sekali mmg jauh menyimpang dari personaliti diri sendiri.. wakaka! ngantok nye pasal kan? maka kesimpulan masih x kenal diri sendiri..

Baa pon cakap that my result was not reflect me at all! lol.. whateverlaa.. i ngantok kot baa..
Last session kitorang belajar cara nak tahu personaliti by kire2 our birthdate.. menarik kan.. tapi ni basic jela..
kalau nak tahu lebih kena masuk next kelas.. 3 hari 2 malam.. nanti dia ajaq kasi perhabess..

ni laa dewan nye.. ni baru gmba separuh.. bayang kan audience nye penoh!

muka kanak-kanak yang da termotivasi! 

ok, then pas abes tu, kitorang meronggengkan diri ke Low Yatt..
nak tukar adapter si intan baa... last2 jadi sopping cover iphone intan and ipod Qalish!! omg! qalish2.. kocik2 da ada ipod.. auntie sitot pinjam eh nanti.. bole eh? hehe..

intan suh amik gmba signboard chow kit.. tapi ada lak mamat "I" ni kan.. *ko sbnrnye suh aku amik gmba dia eh baa? kan kan? lol!

dua budak yang da konfiden abes ar ni sampai dalam kete pon leh makan jagung and snap gamba! (jagung dibeli di chow kit yer.. sedap!)

ok then, balik tu poei lak amik cupcakes intan beli kat milkadeal.. looks delicious.. tapi da kenyang sangat dengan sebungkus famous amos.. lol! ok, then balik umah dulu jumpa parent jap pastu kuar balik umah gi jumpa dearest phorezes.. <3

rindu ok! especially si Aleena yang sekian lama tak jumpa.. sob sob..
hengatkan mula2 lepak NZ je.. beselaa phorezes, tempat lepak konpem2 NZ.. lol!
ngoper2nye si amal and sabby da plan nak karok..
mak on je laa kan..

my dearest bestfriend *since sek rendah!*

ok let's list the song:

- breathe easy (amal &sabby)
- hati yang ko sakiti (me)
- when u believe (me & sabby)
- need u now (me & sabby)
- rindu- serindunya (sabby & aleena)
-eternal flame (sabby)
- lagu untuk mu (me & amal)
-bleeding love (amal)
etc...
tak hengat da..

PHOREZES <3

bai, lu tolong tambahkan kalo lu ingat.. thanks!

balik tu si brochuk sabrina amik dia balik sebab sabrina  nak *****.. (10 markah tuk dorang yang dapat jwb ngan btol yer)

then, balik tu mmg da exhausted sangat da..
tukar baju and zasssss.... mmg tak sedau2 sampai laa esok paginye... :)

ok, hectic tak? penuh kan hari tu.. dari 6.30 pagi -sampai 1.30 pagi esoknye... *faint*
tp it was fun! no penat at all actually.. cume soknye aku migrain! lol!

2 comments:

I.n.t.a.n said...

aku suh ko amek signboard chow kit road tuh ye.bukan brader endon tuhhh.ko saje je kan kan kan.nak snap gmba die.pstu xnk ngaku.haha=))

anyway kite baka kalori byk gak oke sbtu ritu:P

sitot mysteritot said...

lalalalala~

bakar kalori pastu gi tambah balik.. overall sama je.. hahaha!