Wednesday, September 9, 2009

al-fatihah

dear blog,
kak mummy sudah pergi..
sudah pergi jauh dan pulang kepadaNya..
kite da mula rindukan dia..
tapi kite harus redha..

dear blog,
banyak kenangan manis kite ngan kak mummy..
kite teringat ada at one time tu arwah abes mengajar kat UM awal..
so, dia call kite yang waktu ketika tu tgh bosan gilerss to the max kat office..
dia nak culik kite balik.. hehe.. notty tul kak mummy ni..
tapi dia sampai office kite pon da memang time nak balik..
takde laa kite larikan diri dari office kirenye..
dia selalu ngadu dia tapet.. tapet tu bahasa kitorang nak mengatakan sakit..
dia tapet sangat.. masa dia bawak kete tu dia tgh sakit perut..
huhu.. tapi kejap je cerita pasal tapet..
after that kitorang dah tot tet tot tet pasal benda lain..
kite tanya pasal kak apop laa..
pastu kitorang tot tet pasal 'ko' laa..
macam2..
then arwah and kak apop dinner kat rumah kite..
rindu......

dear blog,
tau tak biler kak mummy msg ke ym ke kan..
dia ada her own emoticon >>>>> (",)
cumil je kan..
macam kak mummy juge..
pastu biler majuk, dia ske cakap "ajuk ar camni" sambil cebekkan bibir dia..
alololo...
dia suke bahasakan diri dia "o" o= orang
pastu panggil kite sitots.. pronouce it sitot with the s..
macam kite ni banyak je..
pastu kalo dia marah ke apa ke kan dia akan cakap saiko! before nak ending apa dia ckp tu..
rindu...

dear blog,
kak mummy terer sangat english..
seorang yang sangat cintakan ilmu..
seorang guru yang sangat berdedikasi..
tak pernah berkira langsung nak curahkan ilmu..
kite penah tengok cara dia mengajar..
memang best..
dia tak leh tgk student dia cam tak organize material2 yang dia da kasi..
nanti dia belikan file..
bukan pocket file 50sen tu okey..
dia belikan file rm1.20 tu...
kite je tak berpeluang nak belajar ngan dia..
dulu ingat nak sharpen kat balik pasal grammar2 sume ni ngan dia before amik muet..
tapi dah tak ingat dah apa yang menghalang selain kemalasan aku...
so, tak sempat laa nak belajar dengan arwah..
rindu...

dear blog,
dulu masa kecik-kecik kan..
kalau pergi mana2 majlis silat kan..
especially kat uia..
mesti kak mummy n the gang layan kite main..
yelaa dak kecik la katakan..
hehe..
dari jauh kalau nampak dia je mesti adik da ckp cmni ngan sore dak kecik dia "kak mummy! kak mummy"
rinduuu..

dear blog,
kak mummy perfectionist orangnye..
barang2 dia sentiasa teratur rapi..
tersusun je selalu..
dia takleh tgk barang sepah2 ke senget2 ke..
hehehe..
pemurah pun yer juge..
kalo dia dapat bonus ke dapat gaji lebih sikit ke mesti dia belanja makan..
makan sedap2..
kite penah date ngan dia dua orang g makan johny's kat jj wangsa maju..
masa tu we all keluar utk beli brg2 for surprise birthday party for adik n kak apop..
rinduuu..


dear blog,
kak mummy pemaaf orangnye..
walaupun macam2 orang da wat kat dia..
dia cool je..dia akan diam je..
kak apop kata dia maafkan da..
arwah juge tabah orangnye..
dah terlalu lama dia menahan sakit..
ayah kata sakit dia sama cam arwah atok..
atok dulu sakit terok sangat..
bayangkan betapa beliau tabah menahan kesakitan yang rupa2nye cancer liver..
tapi da terlambat bile tahu resultnyer..

dear blog,
kak mummy pergi dengan baik..
arwah pergi kembali kepadaNya pada hari isnin yang lepas..
dihari dan bulan yang baik..
arwah juge disemadikan berdekatan ngan pusara ibunda tercinta..
semoga beliau ditempatkan di kalangan orang-orang beriman...
amin..


"Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia"

Lirik Lagu Pergi - Aizat (OST Talentime)




"thanks for everything, i will always miss you kakak"



2 comments:

i n - c h a n said...

Al fatihah untuk Kak Mummy.

Sitot takmoh sedih2 ya.

doakan dia bersemadi dengan tenang

sitot mysteritot said...

macehh kakak intan..